Almával töltött pulykamell szelet
Hozzávalók:
4 személyre: 800 g pulykamell filé, 150 g savanykás alma, 100 g sajt, 2 db tojás, 100 g liszt, 200 g zsemlemorzsa, só, reszelt szerecsendió, olaj a sütéshez
Elkészítés:
A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük az almával és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészített töltelékkel a szeleteket betöltjük, két végét felhajtjuk és szorosan feltekerjük, majd a végeit hústűvel letűzzük. A tojásokat felütjük, felverjük. A betöltött húst lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk és a felmelegített olajban lassan készre sütjük, majd lecsepegtetjük, és rézsútosan felszeletelve tálra rendezzük. Bármilyen burgonya és gyümölcsköretet adhatunk hozzá.
|