Karácsonyi mákos guba
Hozzávalók:
8 db kifli, 600 ml tej, 50 g vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 150 g mák, 3 db szegfűszeg, reszelt citromhéj, 20 g porcukor, 3 ek. méz.
Elkészítés:
Az egynapos kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vajjal és a vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a kiflikarikákra, majd a tálat enyhén rázogatva felitatjuk a tejet. A darált mákot a finomra összetört szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral összekeverjük. Az így elkészített mákot a kiflikarikákra szórjuk, összerázzuk, és az egészet tűzálló tálba öntjük, mézzel meglocsoljuk, és forró sütőben enyhén megsütjük. Forrón tálaljuk.
|