Lekváros-mártott keksz
45dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
15dkg cukor
2 ek kakaópor
5dkg darált mandula
1 tk fahéj
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
2 tojás 25dkg puha vaj
20dkg félédes bevonó
25dkg sárgabaracklekvár
1. A lisztből, a sütőporból, cukorból, kakaóporból, mandulából. fahéjból, szegfűszegből, tojásokból és vajból sima tésztát gyúrunk. Fóliában hűvös helyen pihentetjük.
2. A sütőt 200°C-ra melegítjük. A tésztát adagonként 3 mm vastagra nyújtjuk. Kerek korongokat szaggatunk ki belőle és tepsire tesszük. A sütőben 8-10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
3. A bevonót vízfürdőben megolvasztjuk. A sárgabaracklekvárt simára keverjük, és 2-2 korongot ósszeragasztunk vele. A süteményeket félig belemártjuk a bevonóba, és pergamenpapíron száradni hagyjuk.
Tipp: narancslekvárral is nagyon finom!
Primavera |